Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 6 common:people_all_forms

Тиждень техніки безпеки і безпеки життєдіяльності

Date: 13 листопада 2022 о 14:47
95 views

Дитинство – найважливіший, самобутній і неповторний період у становленні особистості. Саме в цей час дитина формується фізично, психічно й інтелектуально, набуває необхідних знань, умінь та навичок, і саме в цей період вона потребує найбільшої уваги, спілкування і захисту. Брак життєвого досвіду, беззахисність і невміння діяти в критичних ситуаціях робить дитину уразливою в усіх відношеннях.
З самого дитинства діти зазнають впливу небезпечних факторів, які підстерігають їх практично на кожному кроці – удома небезпека йде від електричних, газових приладів, пустощів із сірниками та іншими небезпечними предметами, на вулиці – необережність на дорозі, спілкування з незнайомими людьми, використання піротехнічних, вибухонебезпечних предметів тощо, що може призвести до біди.
З метою систематизації та узагальнення уявлень дітей, створення максимально безпечних умов перебування у навколишньому середовищі, формування у дітей усвідомлення цінності свого життя та здоров’я, проведення цілеспрямованої роботи з дітьми щодо профілактики травматизму, навчання правил безпеки життєдіяльності, пожежної безпеки, безпечного відпочинку, виховання поважного ставлення до безпеки людини, вироблення навичок поведінки у разі виникнення надзвичайної ситуації чи військової загрози у нашому закладі з 7 листопада по 11 листопада ц.р. був проведений Тиждень безпеки і безпеки життєдіяльності. Важливо відмітити, що виховні заходи Тижня техніки безпеки і безпеки життєдіяльності проводилися за змішаною формою навчання учнів, зокрема. і в очному, і в дистанційному форматах. В рамках тижня ТБ. і Бж були проведені Уроки безпеки, наприклад, « Вибухонебезпечні та маловідомі предмети. Якими повинні бути дії учнів? », «Правила поведінки учнів з незнайомими людьми» (дистанційно), «Запобігання булінгу в учнівському середовищі», «Правила поведінки учнів у побуті» (дистанційно); Урок-подорож «Небезпечний ліс» (дистанційно); бесіди, вікторини, естафети і змагання. Також було відпрацьовано сигнали повітряної тривоги, алгоритм дій учня у разі виникнення надзвичайної ситуації, військової загрози, пожежної та радіацйної небезпеки. Також були продемонстровані різні форми роботи з учнями: тематичні заняття; сюжетно-рольові, рухливі ігри; моделювання різних ситуацій; конкурси, естафети; бесіди; художньо-продуктивна діяльність; виставка дитячих малюнків тощо, спрямовані на формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я та життя і покращення якості освітньої роботи з питань особистої безпеки дитини.
Тема безпеки життя дитини невичерпна, вона не обмежена Тижнем, а повинна звучати постійно. І ті зерна знань, умінь, навичок, які закладаються сьогодні, обов’язково знадобляться в майбутньому.

    

           

                          

Comments:
Only authorized users can leave comments.